Hälsa,  kärlek

Örtmagi för kärlek och hälsa

I detta coronans år vill jag börja med örter för hälsa. Tänk på att detta inte är någon ersättning för det en läkare ordinerar. Det är tänkt för att stärka allmänhälsan. När det gäller den finns mycket vi kan göra med örternas hjälp.

Varje ört har egna viktiga egenskaper. Basilikan hjälper till att underlätta matsmältningen, den sänker blodsockret, verkar humörhöjande och lugnande. En magisk ört för hälsa , kärlek och pengar om du använder den till exempel vid ljusmagi. Rosmarin piggar upp nervsystemet, stärker hjärnan och hjälper minnet. Vid kärleksmagi är rosmarin särskilt bra för trohet och lojalitet. Bränns en kvist så värmer det ett kallt hjärta. Pepparmyntan [och andra myntor] är bra mot huvudvärk, hjälper matsmältningen och lugnar tarmen. Dessutom är den slemlösande.Den magiska myntan styrs av planeten Venus och förutom kärleken hjälper den vid helande och psykisk utveckling. Persilja är mycket rik på C- och A-vitamin, järn, kalcium och fosfor. Hjälper bra vid förkylning och när du känner dig uppsvälld. Magisk är den verkligen. Skyddar och är bra vid magi för hälsa, styrka och fysiskt välbefinnande.

Timjan är verkligen medicinkryddan. hjälper mot hosta, halsont och influensa. Utmärkt att bereda te på. Ska också vara bra mot baksmälla. Det sägs att du ska äta ett timjanblad innan du utövar magi. Det förstärker kraften i dina magiska tankar.Timjan kan placeras under kudden för att ge dig god sömn och förhindra mardrömmar. Torkad timjan kan ingå i en drömkudde. Dill är bra för hälsan och tillskrevs länge magiska krafter. Häng en dillknippa över din dörr, så skyddar den mot trolldom. Dillen står dessutom för beskydd, pengar, tur, visdom och kärlek. Sist för den här gången tar jag Salvian, “Sälvia Officinalis”, sage=vis, som hjälper minne, koncentration och intelligens. Den är antiseptisk, antiinflammatorisk och antibiotisk. Den innehåller plantöstrogen och hjälper mot klimakterievallningar och hormonobalanser. Dessutom stimulerar den gallproduktionen och hjälper till att bryta ner fett. I magiskt arbete används salvia för att rena/rökelse, healing, öka visdom, spådomar, ge skydd och harmoni.

Hälsosamma, magiska hälsningar frän Laura