balans,  kropp och själ,  yoga

Yoga inför jul

Nu går allt i en rasande fart genom alla speciella dagar inför årets slut. Tid att lägga in en paus för att orka. Meditation och lite yoga light för att klara av alla bestyr, inte låta stressen ta över.Yoga är så mycket. Det är inte en form av gymnastik, utan så mycket mer, som ger positiva effekter på hälsan, både den fysiska och psykiska.  Den hjälper hantera stress och minskar oron. Yogan hjälper dig att bli både stark och smidig. Kan förhindra ryggont och samtidigt få ro i själen. Du kan besöka yogakurser, men det finns också ett fantastiskt utbud online. Där kan du också hitta mycket bra gratis kurser.

Tänk också på att det finns många sorters yoga, alltifrån stilla Hatha yoga, över medicinsk yoga, fram  till het, snabb Bikramyoga. Sök efter något som passar just dig och din helt personliga livsstil. För mig betyder morgonyogan en magisk start på dagen. Ofta börjar jag med 15 min. meditation och är tiden knapp blir det därefter den bekanta Solhälsningen, med yoga övningar för en bra start på dagen. Bäst före frukosten, så en full mage inte belastar.

Eftersom åldersnojan biter till lite då och då så har jag nu också börjat med ansiktsyoga – ett av mina nyårslöften blir att ta hand om ansiktet med yoga morgon och kväll. Både hoppas och tror att det hjälper. Varför skulle det inte! Yogan är ju en uråldrig tradition för både kropp och själ som härstammar från Indien. Den består av olika delar som tränar både sinne och kropp. Allt från andningsövningar, meditationstekniker, avslappningsövningar och fysiska positioner i olika inriktningar och yogaformer, bara att välja och njuta. Fråga mig gärna om du vill veta mer.

Med ljus och kärlek från Laura