livsstil,  TANKAR

Det där med självförtroende!

Självförtroendet är basen vi står på i livet. Naggas det i kanten är vi illa ute. Inte så att vi ska gå omkring som uppblåsta påfåglar, men självförtroende ger trygghet och säkerhet. Så har det blivit kantstött, då behöver vi bygga upp det. Det kanske inte är så lätt alla gånger. Särskilt inte inte om vi är i en fas i livet, där vi haft motgångar. Inte så enkelt att plocka fram de där positiva tankarna om sig själv.

Självförtroendet växer inte av sig självt. Som väl är finns det en del som vi kan arbeta med själva. Kanske räcker det inte med min farmors pep tips “Sträck på dig! Dra in magen! Le stort!” Men till att börja med ger det en hel del. Kroppshållningen är viktig. En rak rygg ger intryck av elegans och pondus. Till och med kläderna gör sig bättre på en rak rygg.

Alla kan träna sig till att göra ett bra eller bättre intryck. Så länge du är osäker får du lov fejka lite – fake it till you make it! Det är inte så svårt. Finns några punkter som är bra att tänka på. Klädseln är bra att tänka på, så klä dig efter situationen. Du kan knappast undvika att bli bedömd efter ditt yttre och är du slarvigt klädd ger du ett slarvigt intryck. Likaså är det inte alltid bra att vara för dyrt eller speciellt klädd. Ex. mysbyxor till anställningsintervjun. Tänk på att starka färger kan vara ett misstag – färgen sitter kvar i minnet. Inre du. Allt som harmonierar är perfekt. Återkommer till farmor…”Hel och ren, duschad och med nytvättat hår – filade naglar – glöm inte, sträck på dig”! Hon var energisk den damen, lärde mig mycket. Förutom farmor, även duktig sierska som lärde mig omfamna livet med glädje.

Det var hjälpen med yttre detaljer. Nu blir det svårare. Du måste ändra ditt sätt att tänka. Bort med självkritiskt ältande. Alla kan göra fel, så saker du gjort fel behöver du inte älta om och om igen. Tänk på dina tankemönster och använd inte ord som nej, inte, aldrig. Tro på dig själv, tänk på saker du gjort bra. Framför allt, var dig själv. Fokusera alltid helt på dina samtalspartner, inte på dig själv. Då tänker du inte på hur du själv uppträder. Jag återkommer ofta till tankens kraft som är mäktig. Om du tänker att du kan, då blir det så.

Tänk på saker du VILL ska hända, inte tvärsom. Det är viktigt att sända positiva energier, så att du lockar till dig det positiva. Så ett sista råd. Tänk på dig själv som din bästa vän, sluta kritisera dig själv. Några små fel och brister är bara charmigt.

Med ljus och kärlek från din sierska LAURA.