möjligheter,  nymåne,  rökelse

En mörk måndag

Blev ingen långpromenad idag på morgonen. Min hund sa, att några meter var nog – men jag hann iallafall ställa en lykta på trappan utanför ytterdörren, som lyser upp i mörkret. Hade tänkt mig en gående meditation i ficklampans sken, men det blev en sittande vid tända ljus och salvia-rökelse vid skrivbordet istället. Helt ok när det fortfarande är minus 25 utomhus och  inte en stjärna synlig på himlen. Till och med den tunna avtagande månskäran var gömd bakom mörka moln.

Nu har jag hunnit fylla fönstret med levande ljus i måndagens färger, vitt och silver – och mellan ljusen ligger månsten, bergkristall och vita pärlor – allt för ärkeängeln och mångudinnan Haniel, som ju representerar måndagen och även för ärkeängeln Gabriel, månens ängel, “Gud är min styrka”, som även han gnistrar i silver och molnvitt och dessutom bär på den vita liljan för kunskap, glädje och frid. Haniel “Guds glans” sägs vara intuitionens och andlighetens ängel, som hjälper oss öppna vårt tredje öga, stärker vårt klarseende och ger harmoni. Hon hjälper oss hitta balansen och ger oss vägledning i drömmen. Medan Gabriel är den som alltid strävar efter att uppfylla våra önskningar.

Allt mörker och all kyla till trots, känns det att vi står i startgroparna för nya tider. Så passa på att  utnyttja den starka nymånen den 11 januari för ljusmagi, spell och ritualer. Positiva manifestationer! Allt eventuellt negativt skulle vi ha släppt vid sista fullmånen 2023, men är något kvar – passa på idag medan månen fortfarande är i slutfasen för avtagande. Släpp och förlåt – stenen som är kastad får vi inte tillbaka. Nu gäller det att manifestera positivt för en bättre framtid, ett bättre liv, uppfyllda önskningar!

Önskar allt gott, med ljus och kärlek!