magi,  Månfaser,  spådom

Favoritdagen är måndag

Den här veckan får jag väl säga. Hos mig växlar favoritdagarna mycket efter hur hur stjärnor och planeter rör sig på himlavalvet. Viktigt är okså i vilken månfas vi befinner oss. Veckan har sin början – månen har börjat smalna och ser redan ut som en tunn  skära. Vi går mot en viktig nymåne och solförmörkelse torsdagen den 2o april, återigen i Vädurens tecken. Alltså kan vi räkna med mycket positiva energier för att starta på nytt. Kanske något vi planerade vid förra nymånen, som nu kan få en flygande start.

Men än har vi måndagen den 17 april. Idag är det månens dag, med månen som härskande planet. Drömmarnas och intuitionens dag, när mångudinnan och ärkeängeln Haniels energier är beredda att hjälpa oss om vi ber henne om det. Andra ärkeänglar som är perfekta att be om hjälp på en måndag är Ofaniel och Gabriel. Ärkeängeln Ofaniel är den som styr över måncykelns individuella dagar och vilka änlar som “arbetar” då, så just en måndag är han väldigt passande. En annan ärkeängel som står för måndagen är Gabriel som skiner i vitt – kärlekens och hoppets ärkeängel. Den ängel som mest månar om din lycka och att dina önskningar ska gå i uppfyllelse.

Ljusen du tänder på måndagar är vita eller silverfärgade- måndagens färger, vitt som stärker din inre drivkraft, står för sämja och fred  och silver som höjer självförtroendet och hjälper dig med både ekonomin och kärleken. Vill du förstärka magins kraft kan du lägga dit kristaller som månsten och silverobsidian och/eller strö vita pärlor runt ljusen. Pärlemo drar till sig överflöd och stärker din personliga charm.

Med önskningar om en härlig måndag, från Laura