Eftertanke,  Hälsa,  höst,  kropp och själ

Nu är hösten här på riktigt

Tid för härliga långpromenader och hemmamys. Och massor av nyttigheter för hälsans skull. Brukar själv börja dagen med en kopp örtte och en skiva citron, till den för det mesta havregrynsgröt med lingon- och blåbärspulver ovanpå, lite honung från grannens bin och yoghurt eller fil. Så brukar dagen [och magen] bli perfekt!

Bad Olja, Olja, Lavendel, Doftolja

Hösten är ju kall, blåsig och ibland riktig ruggig med regn. Så vi behöver balansera det med mys och värme. Tid för mitt älskade hemmaspa med doftande hudvårdande oljor, levande ljus och rökelse. Välj själv om bad eller en varm dusch. Passar alltid på att göra lite ljusmagi för stabilitet och kärleksfulla relationer samtidigt. Lite spådom känns också bra på höstkvällen, så det brukar bli en tarotkortläggning också.

Vid den här tiden på året är det bra med dagliga rutiner, helst vid samma tid varje dag. Mjuka träningsformer som yoga, cykla och jogga eller en snabb promenad. Simma är alltid bra, men nu får det väl bli inomhus – tänker simma, spa, sauna. Rena önskedrömmen.

Yoga, Övning, Kondition, Kvinna, Hälsa

Inomhus känns det också bra med yogaövningar, om i grupp hos lärare eller hemma med yoga online om du inte är rutinerad och redan har dina yogapass. Så den viktiga pausen då och då, när du gör ingenting – utom kanske meditera.

Till sist den viktiga höstmaten. Nu är det varm mat vi behöver, näringsrik med både protein och fett, gärna med mycket örter och kryddor. Ångande soppor och grytor, gärna maträtter vi tillagar i ugnen i en så kallad römertopf. Brukar smaka fantastiskt, har mindre kalorier och mer vitaminer eftersom vi inte behöver tillsätta matfett. Det viktiga är att skapa balansen mot kylan ute.

Skog, Dimma, Solljus, Solstråle, Ljus

Med hösthälsningar, ljus och kärlek från Laura