Drömmar,  livsstil,  magi,  Önskningar

Skönhetens altare

Härliga tider, ljuset kommer så sakteliga tillbaka. Stjärnor och planeter är på frammarsch. just så som de ska. En tid för att må bra och fixa vinterns små “skavanker”. Nu ska vi pyssla om oss själva, njuta från själ och hjärta. Rökelse som renar både rummet och mig från eventuella negativa energier. Doftljus med favoritdofter som för mig i drömmen till härliga platser. Härliga oljor för att massera ömmande kroppsdelar – sitta i ett badkar fyllt med härligaste badskum eller stå under duschen och massera sig med lyxigt oljebad – då brukar jag stå med fötterna i ett ljuvligt fotbad. WOW! Musik som man känner för just för ögonblicket! Glöm inte stänga av mobilen.

På altaret finns allt jag behöver för min skönhetsritual. Ansiktsmasker, oljor, cremér, ampuller med olika koncentrat för evig ungdom och mot envisa rynkor. Kanske var jag inte helt ärlig med min glädje över ljusets återkomst. Visst är det härligt, absolut, men jag måste medge att åldersnojan sätter igång lite grann. Min “bästa tid” är nog i alla fall den mörka – med skymning och smickrande, levande ljus. Då är envisa små rynkor nästan osynliga.

Nu tänder jag endast vackra levande ljus i badrummet på morgonen, när jag går in för min morgonritual. Först ansiktsyoga/gymnastik i ca 5 minuter, sedan ett stort leende mot mig själv….. följt av mitt spell “Du är snygg, du är självsäker och framgångsrik” – jodå, man tror på det efter ett tag. Så min omtjatade power-pose och dagen kan börja.

På kvällen tar det mer tid ibland, då blir det väldoft och förvärmda handdukar, en återfuktande kroppsspray eller olja innan jag kryper in i badrocken efter badet. Badrocken blev lyxköp för några år sedan, som följdes av ett par sparsamma detox-månader med havregrynsgröt och egenodlat. Man kan inte ha allt, men man kan välja sina “strider”.

Nu skrivs NJUTNING med stora bokstäver – jag brukar avsluta badet med en pedikyr och att lacka tånaglarna varmt röda. En vana som alltid får mig på gott humör. En kopp ekologiskt örtte, toppat med några små torkade rosenblad blir punkten över I, innan jag förbereder mig för den magiska skönhetssömnen. Drömfångaren är på plats, så jag inte missar några fina drömmar efter mitt hemmaspa.

Med ljus, kärlek och välmående från Silvertrollet Laura