Blog,  livsstil,  möjligheter

“Think twice”

Tänk efter två gånger. Det är ett gott råd, för gjort är gjort. Det finns mycket du inte kan ta eller få tillbaka. Ordet du sa i ilska är sagt. Tillfället som du missade eller tiden som bara passerade, utan att du gjorde något. Stenen som du kastade.

Men det kommer nya chanser, ny möjligheter – se dem, ta dem. Lita framför allt på din magkänsla, när något dyker upp. Den där första känslan om rätt eller fel som du får. Inte den som kanske infinner sig när du ältat en timme.

Ibland kan man likna livet vid att spela schack, Det är så lätt att missa ett bra drag. Schack är ett spel där man ibland pendlar mellan hopp och förtvivlan, trots att man visar sitt bästa “poker”ansikte. När det dyker upp en möjlighet eller en impuls är det bra att ta stöd av andningen och låta ögonblicket sjunka in. Inte handla helt överilat utan låta magkänslan jobba färdigt. känns det bra, go for it.

När vi låter livet hända, öppnar vi upp oss för att det oväntade ska kunna komma in i våra liv. Vi människor har en tendens att spänna oss och ju mer vi anstränger oss, desto mindre är vi oss själva. Kan komma så långt att vi låser oss och inte kommer vidare. Vi tror då på våra egna negativa tankar om oss själva. Det gäller därför att ta reda på orsaken, drivkraften till varför vi vill göra något nytt, förändra något. När vi gör något vi själva innerst inne vill och längtar efter, då gör vi det utan ansträngning och anspänning. Det är då det är rätt.

Det gäller alltid att ta de möjligheter som bjuds. Vem vet om de kommer tillbaka. Men fokusera på om det är viktigt för dig. Känn känslorna, tillåt dig att göra det, för det är en viktig del på vägen till självförverkligande. Om det finns saker i livet som inte fungerar så bra, då ska vi inte se dessa som problem, utan försöka se dem som möjligheter att lära känna oss själva bättre, så vi kan växa.

Nu kommer detta om att lita på magkänslan igen. Intuitionen som lär dig komma i kontakt med det som har mening i ditt liv och skala bort det som stör och blockerar dig. Om du känner dig vilsen måste du börja processen och släppa negativa attityder och tankar, dåligt självförtroende och allt annat som hindrar dig att bli ditt rätta jag. Positivt tänkande hjälper dig på vägen med detta.

Med ljus och kärlek från LAURA