TANKAR

Vem är du under masken…

En kvinna som kallar sig optimist-coach och som föreläser for företag säger att mycket av våra problem kommer för att vi inte vågar visa vem vi egentligen är. Det är jobbigt att gå i någon annans skor och bära någon annans kostym.

Rådet hon ger är, att du ska älska dig själv. Även dina små fel och brister, inte bara acceptera dom. Behandla dig själv som en väldigt god vän. Framför allt, var dig själv. Något som kanske inte är så lätt om man inte redan är omtyckt. Tänk då inte på hur du själv uppträder, Utan fokusera helt på dina samtalspartner.Ta inte åt dig. Kritik är ingen personlig attack. Sätt en gräns mellan vad du gör och vem du är. Tro på dig själv och tänk på saker du gjort bra. Se det positiva och tänk mer på saker du vill ska hända. Positiva tankar sänder positiva energier och drar åt sig positiva. Använd inte ord som nej, inte, men, aldrig…Se på dig själv som en god vän och var inte alltför självkritisk. Vänner hjälper varandra.

Tankens kraft är oändlig, så när vi verkligen tror på oss själva kan vi ändra våra livsöden. Vi ska använda oss av den kraft som våra tankar har. Det är när du hackar mest på dig själv, som du behöver stanna upp och ändra dina tankebanor. Vi hör det ofta, föreställ dig det du önskar som om det redan vore verklighet. Just positivt tänkande är viktigt. Som Attraktionslagen säger, så drar de positiva tankarna till sig det positiva vi önskar. Vi är alla unika och om vi tillåter oss att vara de vi är går allt mycket lättare. Om vi lär känna oss själva så kommer självkänsla och självförtroende. Vi måste lära oss att se vårt värde genom positiva tankar. Inte genom att kritisera oss själva.”Jag tänker vara nöjd med mig själv”.

Du är den som bestämmer över ditt liv. Ta chansen att se det positiva. Ibland kan livet vara tilltrasslat, samtidigt är det fullt av positiva överraskningar.

Glädje och hopp från Laura