Blog

Ett glas rött….

Innan jag började inspireras av Auyerveda, yoga, mindfulness och hälsoliv blev det ofta fredagsbubbel, eller ett glas rött på fredag kväll, efter jobbet för att slappna av. Jodå, jag älskar fortfarande gott vin, men har hittat något som ger mer energi och piggar upp. Nämligen rödbeta och selleri! För två glas behöver du en stor rödbeta med skalet på, riven selleri efter smak, 2 nävar bladspenat [eller brännässla], 12 färska myntablad, 1 färskpressad lime, 3 dl bubbelvatten. Skölj rödbetan ordentligt och hacka den. Mixa samtliga ingredienser till en slät smoothie. Mixa ner en stor näve is strax före servering för en svalkande rosé. Drinken är glutenfri, vegansk, låg-kolhydrat och rik på antioxidanter, folat och vitamin B6. .

Så detta härliga glas rött brukar nu för det mesta ersätta vårt röda vin på fredag kvällarna. Har en annan supersmoothie som jag också älskar. Det är min underbara drottningsmoothie. Ta en näve färska [eller frysta nu på vintern] blåbär och en näve hallon [frysta]. Blanda med några blad salvia eller repad rosmarin. Lägg till en tesked honung och 2 dl bubbelvatten. Här passar det också med riktigt rosé bubbel. Verkligen en smoothie för en drottning eller kung.

Om vi fortsätter på hälsans väg, så passar det helt underbart med några ugnsrostade grönsaksspett till glaset med rött. Ta grönsaker efter eget val, skär i tärningar/skivor och pensla dom med en härlig örtmarinad. Ställ in i ugnen i ca 50 minuter vid ca 180 grader. Smakar underbart med varmt baguette till. Passar bra efter efter hemmaspaet som jag skrev om igår. Eller lyxa till det ordentligt med drottning-smoothie i ett brett glas och lägg i en kula glass. En kula chokladglass smakar himmelskt.

För mig är mat en sorts magi. Snart kommer ett inlägg om vad du kan uppnå med hjälp av olika örter.

Med de hälsosammaste hälsningar från Laura