änglar,  Drömmar,  Eftertanke

Äntligen, naturen är magisk

Allt började helt plötsligt grönska. Nästan som en explosion… Visserligen ett tag tills vi har sommar, men när vitsippor börjar titta upp kommer sommarkänslan och magin. De är något alldeles speciellt, de vita klockorna, som i vår nordiska folktro betydde kärlekslycka om du plockade de tre första. De sägs också bringa lycka till en mor, som får en bukett nyplockade vitsippor på mors dag. I gamla sagor gömde sig en god fe i vitsippan, dit den drog sig tillbaka på natten och omslöts av kronbladen.

Vi hittar mycket magiskt i skogen just på våren. Tänk bara på allt som gror, inte bara växterna utan alla former av kreativitet och skapande – en nystart för livsgnistan. Nu är det bra med ritualer och ceremonier för andlig vägledning och hjälp. Att starta upp igen efter en lång och kall vinter är inte alltid lätt och då kan det vara på sin plats med lite magi. Ljuset är på väg tillbaka och lite extra ljusmagi, kanske med hjälp av tända ljus och en bön till naturens egen ärkeängel Uriel, Guds ljus.

Ta också gärna en kristall till hjälp – bärnsten passar till Uriel och sägs ha läkande kraft och kunna skydda mot onda makter och jaga bort vinterdepression. Faktiskt mot fästingar också, då behöver du ett armband med rundslipade bärnstenskulor. Inte nog med det, sägs också att den bär på solen och ljuset från himlens alla stjärnor. Vill du ha fler magiska blommor till din vårmagi, då har du snödroppen som ger ljus i mystiska skogar eller liljekonvaljen, dalarnas lilja, som renhetens och tårarnas symbol. Att ge liljekonvaljer till någon bringar lycka.

Med skogsmagi och ljus…